Mijn Verleden (1)

door - 21 maart

*BLOG DEEL 1 OVER MIJN VERLEDEN*


Dit is mijn allereerste blog die ik ga schrijven!
Het gaat over mijn verleden zodat jullie echt een beeld krijgen
over mijn leven, wel zo eerlijk als ik er andere mee wil gaan helpen!
Ik zal er een aantal blogs aan wijden zodat ik de kans krijg om het goed te verwoorden!
Ik verwacht er geen medelijden mee, maar de tip die ik van een bloglesgever kreeg is om open en eerlijk te zijn over alles!
De dingen die ik over mijn vader vertel heb ik van de mensen die dicht bij hem stonden en hem dus ook door en door kenden!
Zoals bijna alle baby's ben ik in een gelukkig gezin geboren!
Ik was super gewenst bij mijn moeder en vader en ze waren dolblij met mij, liefde in overvloed zoals ze dat noemen!
Mijn vader deed van alles met mij en was trots op zijn gezin!
Kon ik niet slapen dan ging hij met mij autorijden totdat ik lekker lag te slapen, daar werd ik schijnbaar erg rustig van!
knuffelen, kusjes geven, troosten, alles deed ie met me want ik was alles voor hem samen met mijn moeder.
Op 25 februari 1982 werd ons gezin uitgebreid met mijn broertje Bart, het waren de 2 gelukkigste mensen met hun dochter en zoon, zoals er zoveel gezinnen zijn!
Mijn vader was een super man voor mijn moeder, hij heeft op haar gewacht tot ze overstag ging om een relatie te beginnen en ze waren elkaars grote liefde!
Ze hadden elkaar, een koophuis, een auto, werk en hobby (biljarten) kortom ze hadden alles voor elkaar!
Je gaat op zo'n jonge leeftijd (moeder 25 & vader 35) er trots op dat je alles voor elkaar hebt, en dat er niks misgaat!
Helaas gebeurde dat wel en met fatale gevolgen.
Mijn vader bleek suikerziekte te hebben waardoor ie erg veel ziek was (hulp was in die tijd anders dan nu) en waardoor zijn hart erg vergroot is geworden, daardoor heeft ie een hartstilstand gehad en is uiteindelijk eraan overleden!
Terwijl ik dit typ rollen de tranen over mijn wangen, ik was te jong toen om alles te beseffen, en vanaf het moment dat ik het besef wel kreeg heb ik altijd een soort leegte gevoeld van binnen!
Mijn vader had als hobby biljarten en kreeg zijn hartstilstand in de kroeg waar ie altijd speelde (cafe de triangel) wat ik van het verhaal meegekregen heb is dat de ambulance te laat was en ze hem daardoor niet meer konden redden, ik laat het precieze in het midden want het is voor mijn moeder te pijnlijk om erover te praten dus ga het haar dan ook niet vragen!
Feit is dat vanaf dat moment ons hele gezin op zijn kop stond en mijn moeder met haar 25 jaar weduwe was en met 2 kinderen 1 bijna 8 maanden en de ander bijna 3 jaar achterbleef.
Het was een erg zware tijd voor haar (ze had een hele zware jeugd en tienertijd) en nu ook nog eens haar grote liefde en papa van haar kinderen kwijt.
Ze kon niet bouwen op haar ouders helaas (mijn oma was ziek en mijn opa vond de drank belangrijker als zijn gezin)
Dus stond ze er veelal alleen voor, een klein groepje mensen was er gelukkig wel, maar toch is dat natuurlijk in die situatie nooit genoeg!
Over mijn moeders verleden ga ik niet schrijven, dat vind ik niet gepast omdat te doen, ik schrijf dus alleen de dingen op die ik weet en hoe ik het me herinner!
Ik weet dat er door problemen met mijn moeder en mijn vaders familie het contact verwaterd is, wat ik betreur maar zelf helaas niet kan veranderen!
Ik weet dat mijn moeder verkeerde keuzes heeft gemaakt qua mannen, maar ja kan ik haar dat achteraf kwalijk nemen gezien met wat ik nu weet?
Nee dat kan ik niet, ondanks het verleden wat ik eraan overgehouden heb!
Ik weet nu dat ze niet de kracht had om ertegen te vechten en het van een andere kant te bekijken!
Mijn leven veranderde drastisch toen ik 6 jaar werd en dit stuk is ook het aller moeilijkste om over te bloggen!
Mijn moeder kreeg een nieuwe relatie en dacht dat ze het ook echt het geluk gevonden had!
Mijn stiefvader kwam dus in ons leven en in het begin leek alles koek en ei we deden leuke dingen als een gezin en we mochten hem zelfs onze stiefvader noemen!
Helaas gebeurde er veel dingen achter mijn moeders rug om.
Ik werd mishandeld (geestelijk en lichamelijk) en seksueel misbruikt!
Vanaf mijn 6e tot mijn 12e heeft dit geduurd en was de allerzwartste periode in mijn leven!
Doordat mijn gedrag veranderde ging het op school niet goed en moest ik naar speciaal onderwijs, niemand had door waardoor het kwam en ik kon niks zeggen want als ik iets zou zeggen dan zou mijn moeder iets aangedaan worden!
Ik liep er continu verschut bij en onverzorgd, en werd gigantisch gepest wat ik pikte natuurlijk want ja ik werd thuis ook afgemept dus het zou zo wel horen!
Ik liep er continu verschut (kleren) bij en werd daarmee gigantisch gepest op school, ook mijn zieke oog en rossige haarkleur werkte niet mee helaas!
Maar goed aangezien ik thuis ook afgemept werd dacht ik dat het normaal was (wist niet beter) dus kon er ook niet tegen vechten!
De allerzwartste dag uit mijn leven is toen mijn halfbroertje werd geboren, toen begon ik echt te beseffen dat er iets niet klopte en dat mijn moeder al jaren voorgelogen werd!
Ik herinner mij van die dag dat mijn opa en oma oppaste op ons en toen we s'avonds in bed lagen werd ik er uitgehaald door mijn stiefvader!
Ik moest bij hem in bed liggen en toen belde mijn moeder op vanuit het ziekenhuis, ze vroeg naar ons en hij begon te liegen over dat we allebei in bed lagen en sliepen!
Daardoor gingen mijn alarmbellen af en wilde ik naar mijn eigen kamer!
Wat er verder die nacht gebeurd is heb ik niet echt bewust meegekregen want ben op een bepaald moment knock-out gegaan! ik laat het verder qua inhoudelijk erop ingaan hierbij want dat is nog echt te moeilijk om te typen en er lezen toch heel veel mensen mee! Het is niet dat ik er niet over kan of wil typen maar je moet begrijpen dat de situatie niet alleen voor mij zwaar en pijnlijk was, maar voor nog meer partijen om mij heen!
Wat ik me herinner is dat toen we de volgende dag naar het ziekenhuis gingen om mijn moeder en broertje te bezoeken ik helemaal hysterisch werd toen we naar huis gingen!
Ik heb geloof ik heel het ziekenhuis bij elkaar gekrijst dat ik bij mijn moeder wilde blijven (wat natuurlijk niet kon) en echt niet met hem naar huis wilde!
Thuis werd ik daar weer gigantisch voor afgestraft natuurlijk, zoals bij ieder ding dat ik verkeerd deed in zijn straatje!
Vanaf het moment dat mijn moeder en broertje thuiskwamen leefde ik in een complete roes, tot de verlossing kwam toen ik uit huis geplaatst werd een paar weken voor mijn 12e verjaardag!
De ellende was toen helaas niet over maar werd wel een stuk minder erg dan het was geweest!
Maar daar ga ik de volgende keer over bloggen..
Op dit moment heb ik kippenvel over heel mijn lichaam nu ik dit typ maar lucht het ook ontzettend op!
Het klinkt gek maar ben er nu op 37 jarige leeftijd klaar voor om het te delen met iedereen!
Wat voor mij betekent dat ik het ook echt verwerkt heb en het een plek heb gegeven!
Ik heb nog genoeg te bloggen over mijn verleden, dus de volgende blog komt er achteraan!


Liefs Petra

Ook leuk

0 reacties